RACE INFO

Modificarea sau anularea înregistrării 

În cazul în care un concurent dorește să modifice înregistrarea sau să o anuleze, o poate face doar în scris, la adresa: contact@xmanromania.ro.  În cazul în care concurentul se retrage din concurs, taxa de înregistrare nu va fi returnată. În cazul în care un concurent își donează înregistrarea, aceasta poate fi făcută doar pe același traseu și doar până la data de 09.02.2019.

Validare

Confirmarea participării va avea loc în ziua concursului, sâmbătă, între orele 07:00 – 09:00 în centrul competițional amenajat în parcarea Bazinului Olimpic (Oradea).

Ședinta tehnică

Ședinta tehnică va avea loc in ziua concursului la ora 09:30, înainte de start, în centrul competițional din Parcarea Bazinului Olimpic (Oradea).

Echipament obligatoriu

 • numărul de concurs – care va fi în kitul de participare – trebuie purtat până la sfârșitul concursului în loc vizibil, în față pe echipament sau pe pantalonii de alergare.
 • pantofi sport de alergare – recomandat pantofi de alergare trail running

Startul 

Startul pentru distanța  Semimaraton se va da la ora 10:00, pentru distanța Cross la ora 10:30, iar pentru Mini la ora 10:45.

Puncte de control si puncte de revitalizare

Pe traseul Semimaraton vor fi trei puncte de de revitalizare iar pe traseul Cross/Mini un singur punct de revitalizare cu apă, băutură izotonică și fructe.

REGULAMENT  WINTER RUN

 • Winter Run este un circuit de evenimente de alergare în pădure, care permite alergătorilor să intre într-un clasament anual pe baza punctelor câștigate la evenimentele care fac parte din circuit.

  Inițiatori și obiective circuit

  Circuitul a fost inițiat de câtre următorii organizatori:

  • Asociaţia Runsilvania (Făget Winter Race)
  • Clubul Sporturilor Montane Rupicapra, Asociatia Runners Club (Făget Winter Tour)
  • Xterra (Oradea City Trail)

  Prin organizarea circuitului ne propunem următoarele:

  • crearea unui clasament centralizat în rândul alergătorilor amatori din regiune;
  • dezvoltarea sportului de masă din regiune;
  • popularizarea evenimentelor de alergare de trail din regiune;
 • Făget Winter Race: 12 ianuarie2019

  Făget Winter Tour: 26  ianuarie2019.

  Oradea City Race: 16 februarie 2019

  Fiecare dintre aceste trei evenimente reprezintă concursuri individuale, cu clasamente şi premiere separate pentru fiecare concurs în parte.

  Pentru sportivii care vor participa la cel puţin două curse din turneu, se va face un clasament general open și pe categorii de vârstă pe baza rezultatelor cumulate şi se va organiza o premiere pentru WINTER Run 2019.

 • În cadrul circuitului vor fi punctate doar cursele cu distanța cea mai lungă din cadrul evenimentelor incluse în calendarul anual.

  Clasamentele se realizează separat pentru bărbați și femei și vor include toți alergătorii participanți la competițiile din circuit, indiferent de naționalitate.

  În clasament vor intra doar sportivii care participă la cel puțin 2 evenimente din circuit.

  Sistemul de punctaj

  Clasamentul WINTER Run atât la categoria open cât și la categoriile de vârstă pentru ambele sexe masculin/feminin se face prin cumularea punctelor acordate la fiecare concurs, astfel:

  Locul 1 – 100 puncte

  Locul 2 – 90 puncte

  Locul 3 – 82 puncte

  Locul 4 – 76 puncte

  Locul 5 – 72 puncte

  Locul 6 – 68 puncte

  În continuare: descrescător cu câte 2 puncte, până la locul 40, care obţine astfel 2 puncte în clasamentul general al turneului.

   Nu se vor acorda puncte pentru concurenții care nu termină cursa oficial, de exemplu:

  • abandonează după start
  • sunt descalificați
  • nu se încadrează în timpul limită stabilit pentru fiecare cursă.
 • Categorii

  În funcție de punctele obținute se vor întocmi clasamente pentru fiecare categorie de vârstă după cum urmează:

  OPEN (34 ani impliniți) / 35-44 / 45-54 / 55-64 / 65+ ani

  Pentru repartizarea în categoriile de vârstă se va lua în calcul vârsta la 31 decembrie pentru anul competițional în curs.

  Premii

  În cadrul circuitului Winter Run sportivii sub 35 ani vor fi premiați doar la categoria Open, iar cei peste 35 de ani vor fi premiați și la categoria open și la categoriile de vârstă!

  Premiile circuitului Winter Run sunt (la proba cea mai lungă din fiecare competiție):

  OPEN (masculin si feminin) SUB 35 ANI 

  1. 200
  2. 150
  3. 100

  Categorii de vârstă (35-44, 45-54, 55-64, +65 – masculin si feminin) 

  1. 200
  2. 150
  3. 100
 • Departajare

  În cazul în care doi concurenți au același punctaj ei vor fi departajați în funcție de cel mai bun punctaj la cea mai lungă cursă.

  Contestații

  Contestațiile legate de clasamentul circuitului se fac prin email la adresa : contact@runsilvania.ro pentru concursul  Faget Winter Race; office@runnersclub.ro pentru concursul  Faget Winter Tour si contact@xmanromania.ro pentru concursul Oradea City Trail.

  Se acceptă doar contestații legate de calculul punctajului din cadrul circuitului. Contestațiile legate de un anumit rezultat, descalificarea unui concurent de la un eveniment, vor fi trimise spre soluționare organizatorului evenimentului respectiv.

  Juriul circuitului

  Contestațiile sunt rezolvate de juriul circuitului format din câte un reprezentant de la fiecare eveniment din circuit. Deciziile în cadrul juriului se iau prin majoritate de voturi.

  Condiții administrative

  Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii primei competiții cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site-ul circuitului.